Срив във функционирането на Фейсбук, Инстаграм и УотсАп

Срив във функционирането на Фейсбук, Инстаграм и УотсАп

Временен срив във функционирането на социалните мрежи Фейсбук (Facebook) и Инстаграм (Instagram), както и на комуникационното приложение УотсАп (WhatsApp), се наблюдаваше в неделя в редица страни по света днес. За проблеми бе съобщено в САЩ, Европа и Сингапур, предаде Асошиейтед прес, като се позова на специализирания сайт Даундитектър (Downdetector).

АП отбелязва, че двете социални мрежи и комуникационното приложение изглежда вече функционират нормално за повечето потребители по информация от 9 ч. източноамериканско време (16 ч. българско време).

Сривът на Фейсбук е започнал в 6.28 ч. източноамериканско време. Потребители се оплакваха, че имат проблеми със зареждането на своята страница, с влизането си в социалната мрежа или че изобщо профилът им е недостъпен.

Сривът на Инстаграм е започнал само 5 минути по-късно - в 6.33 ч. източноамериканско време, а проблемите с УотсАп - след още по-малко от половин час - в 6.58 ч. източноамериканско време. Потребители на комуникационното приложение се оплакваха, че не могат да изпращат и получават съобщения или че изобщо не могат да влязат в системата.

Най-много сигнали за проблеми са били подадени във Великобритания, Франция, Италия, Гърция, Чехия и Сингапур.

АП припомня, че Фейсбук придоби Инстаграм през 2012 г. и УотсАп две години по-късно. Според данни на компанията Фейсбук всеки ден има над 1,52 милиарда активни потребители.

Миналия месец двете социални мрежи и комуникационното приложение преживяха един от най-дългите си сривове, припомня Ройтерс. Тогава потребители по целия свят имаха проблеми с ползването им повече от 24 часа.

От Фейсбук обясниха този срив с промяна в сървърна конфигурация.

Споделяне

Още от Свят

Как да се подходи с новата детска болница?