Сривът в жп-превозите продължава, но не само заради снега

Отменят се редица влакове заради тежката зимна обстановка, но и заради липсата на изправни машини, съобщиха от БДЖ.

Влакът от Варна за София в 11.00 ч. стигна само до Горна Оряховица. Бързият влак от София за Кюстендил, който обичайно тръгва от Централна гара в 17.45 ч., е отменен в участъка от София до Радомир.

Отменени са бързият влак от София за Пловдив в 17.40 ч, крайградският пътнически влак от Варна за Аспарухово в 10.32 ч., влакът от Аспарухово за Шумен в 12.15 ч., композицията от Шумен за Аспарухово в 13.45 ч. и влакът от Аспарухово за Варна в 15:30 ч.

Пътническият влак от Перник за Кюстендил, който обичайно тръгва от Перник в 17:05 ч., е отменен в участъка от Перник до Радомир. Пътническият влак от Варна за Карнобат, който обичайно заминава от Варна в 18:00 ч.

Влакове не се движат в участъка Габрово - Царева ливада. Продължава да бъде спряно и движението между гарите Самуил и Силистра. Няма влакове между Харманли и Свиленград заради повреди по линията и наводнения в района.

Все още не е възстановено движението на международните влакове по Дунав мост. Пътниците се превозват с микробуси между Русе и Букурещ.

Споделяне

Още от Бизнес

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?