Срокът за обсъждане на тоталната забрана на къмпингуването се удължава

Срокът за обсъждане на тоталната забрана на къмпингуването се удължава

Поради големия обществен интерес и за да бъде намерен баланс в направените предложения, както и за да бъдат прецизирани отделните текстове, общественото обсъждане по Проекта на Закона за изменение и допълнение на Закона за туризма ще бъде удължено с две седмици и ще продължи до 28 март 2016 г., съобщиха от Министерството на туризма в неделя. В съобщението се посочва, че решението за удължаването е на министър Николина Ангелкова.

Става дума за проектираните нови разпоредби в закона, които предвиждат забрана на всякакви форми на бивакуване, поставяне на палатки, каравани или кемпери на цялата територия на страната извън къмпингите.

От Министерството на туризма посочват, че към момента никое от направените предложения не е окончателно, а мнения по тях могат да бъдат изказвани с e-mail на адрес: [email protected].

Паралелно с това екипът на Министерството на туризма се ангажира да обсъди всяко едно от направените предложения, както и да продължи срещите с всички заинтересовани страни. През идващата седмица на подобно обсъждане щели да бъдат поканени и представители на екологични организации с цел да се дискутират правилата за къмпингуване, които да бъдат заложени в бъдещия нормативен документ, както и предложенията в чл. 207а, с които се прецизират глобите и наказанията за къмпингуване или разполагане на палатка, каравана или кемпер извън определените за целта места.

От министерството поемат ангажимент, че всички текстове, по които не бъде постигнат консенсус, ще отпаднат и няма да бъдат предлагани за окончателно обсъждане в Министерския съвет и в Народното събрание.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?