ССД иска да се увеличават заплатите 3 години преди пенсиониране

През последните три години от трудовия стаж на хората, на които предстои пенсиониране, заплатите да бъдат чувствително увеличени. Това предвижда предизборната програма на Съюза на свободните демократи (ССД), приета на заседание на политическия съвет на партията в Смолян.

Лидерът на ССД Стефан Софиянски смята, че последните три години преди пенсия заплатите трябва да бъдат значително по-високи, за да се осигурят достоен живот и старини на възрастните хора. Според Софиянски поколението, което сега влиза в пенсионна възраст, е ощетено от прехода.

В предизборната програма на ССД е предвидено още Данъкът върху добавената стойност да бъде намален с 2 %, съобщи Софиянски пред БНР. По думите му целта на програмата е 8 % годишен растеж и безработица под 10 %. Това ще се постигне чрез стимулиране на икономиката, намаляване на данъците, пише още в програмата на ССД.

Пътят на България е да стимулираме икономиката чрез преференции и да се съсредоточим усилията си към развитието на земеделието, каза още лидерът на ССД.

Споделяне

Още от България