ССД предложи предварителни избори за десни кандидат-кметове

ССД предложи предварителни избори за десни кандидат-кметове

Съюзът на свободните демократи (ССД) ще е готов до края на март 2007 г. с предложенията си за кметове в предстоящите през следващата есен местни избори, съобщи на пресконференция в неделя лидерът ва оставкаа на ССД Стефан Софиянски. Той смята, че тогава ако и другите десни партии са готови със своите кандидатури, възможно е да се проведат предварителни избори между тях, зада може десницата да се обедини около победилите имена и те да бъдат подкрепени в общинския вот догодина.

Ще застанем зад победителя на тези предварителни избори, независимо дали той ще е от ССД, каза Софиянски. Той добави, че партията е отворена и към ГЕРБ и Гергьовден и към другите десни партии.

Членът на Политическия съвет и на УС на ССД Радомир Чолаков добави, че в случай на отказ от предварителни избори, ССД ще участва и самостоятелно, но последните президентски избори са показали, че е било налице административно налагане на кандидатури, което е неефективно. Според Чолаков, макар и в бъдеще, ще се осъществи идеята на ССД за Съюз на демократични партии и е крайно време дясното да приключи с историческите права. Лидер трябва да се става само за свършена работа, а не по исторически заслуги, каза Чолаков.

 Софиянски добави, че десницата е слаба, защото е постигнала всичките цели, които си е поставила - променила е системата, променила е и социалистите, научила ги е на демокрация, научила ги е да влизат в църква и сега ученикът надминава учителя си. В резултат дясното загуби битката за държавата, но може да си върне позициите като спечели битката за хората.

Нзависимо от модерната си външна обвивка, управляващата сила няма да се откаже от комунистическата си феодална същност, защото лявото е идеология на уравнивиловката и държавния диктат. Тя не може да си присвои централната идея на дясното за индивидуалната свобода на човека, защото тя противоречи на самата същност на комунистическата доктрина, смятат от политическия и управителен съвет на ССД .

Основа на дясното е конкуренцията, към която трябва да се обърнат десните и именно затова ССД предлага "каскадна отговорност", добави Радомир Чолаков. Това означава, всеки който се е кандидатирал за обществен пост и не е постигнал целта си, да подава оставка от заеманите политически партийни позиции като същото се отнася и за партийния орган, който го е номинирал, защото не е избрал подходящия човек.

На пресконферецията Софиянски обаче каза, че ССД ще подкрепи четвъртата промяна в Конституцията, защото в нея е залегнало предложението на парията за независима местна власт Това ще позволи на общините да определят своите местни данъци и такси и ще им даде необходимата самостоятелност, каза Софиянски, според когото тепърва започва битката в живота, защото десницата извърши прехода и големите цели се изчерпаха.

Столична община ще може да разчита на ССД за подкрепата на бюджета на София,  стана ясно още от изявленията на Софиянски.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?