ССД: Прокуратурата играе "Комедия от грешки"

"Жалка мръсна политическа игра е поредното отстраняване на Стефан Софиянски", смята зам.председателят на СОС и секретар на Съюза на свободните демократи проф. Милан Миланов. Според него прокуратурата играе "комедия от грешки", правейки алюзия с шекспировата пиеса. Миланов е убеден, че срещу ССД се води политическа атака, а тези, които я предприемат, са изпълнители на политически поръчки.

Лидерът на червените съветници Божидар Димитров заяви, че е очаквал новото отстраняване на Софиянски. Миналата седмица той прогнозира, че делата срещу кмета ще станат шест. По непотвърдена информация вече е образувано следствено дело и по проверката за столичния крематориум.

Лидерът на "Гергьовден" Любен Дилов смята, че проблемите на ССД се дължат на лош контрол от страна на предишните общински съвети.

Председателят на общинската група на Демократи за силна България Вили Лилков смята, че ще продължи децентрализацията на работата в общинския съвет и в кметската институция. В края ще е ясно дали прокуратурата е била права, желая на кмета да се защити достойно, каза Лилков.

Председателят на СОС Владимир Кисьов отказа да коментира по същество отстраняването на кмета и каза, че институциите трябва да бъдат оставени да си свършат работата.

Споделяне

Още от България