Стабилен спад на новите случаи на заразени в Южна Корея

Стабилен спад на новите случаи на заразени в Южна Корея

Броят на новите заразявания с коронавируса в Южна Корея отново падна под 100, съобщиха днес здравните власти, обявявайки 89 нови случая за последното денонощие, съобщи ДПА.

Има и 4 нови починали от Covid-19.

Така общият брой на заразените от началото на епидемията възлиза на 9976, а на починалите - 169 според корейския Център за контрол и превенция на болестите. Броят на новорегистрираните заразени се стабилизира на около 100 на ден през последните три седмици.

Отчетливата тенденция към спад започна през март след пика в края на февруари, когато се стигна до 900 нови случаи за един ден.

Това обаче не успокоява властите, които все още са обезпокоени от наличието на клъстъри на ... инфекцията в някои религиозни общности и болници, както и от ръста на случаите сред пациенти, завърнали се наскоро от чужбина. Затова всички пристигащи от чужбина от вчера задължително се поставят под двуседмична карантина.

Във вторник и сряда бяха регистрирани повече нови случаи в Сеул и столичната провинция, отколкото в досегашния център на епидемията - град Тегу и околностите му.

Правителството и корейската ЦИК съобщиха, че ще положат всички усилия за безопасно провеждане на парламентарните избори в страната, насрочени за 15 април.

В съобщението се отбелязва, че изборите се провеждат в извънредна ситуация заради епидемията от коронавируса и се призовават гражданите да оказват съдействие, за да бъдат изборите честни и безопасни.

Изброяват се и набелязаните мерки за целта, като например редовна дезинфекция на избирателните секции.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус