Стачка на моряците спира корабите в Гърция за Великден

Гърция остава без кораби за Великден. Гръцките моряци окончателно решиха да стачкуват през следващата седмица - на 10 и 11 април, съобщава гръцката телевизия "Антена", цитирана в петък от БТА.

Жителите на островите, търговците и представителите на туристическия сектор реагираха остро на решението за 48-часова стачка по празниците. Според тях спирането на морския превоз ще нанесе сериозен икономически удар и то в началото на туристическия период.

Вчера министърът на регионалното развитие, конкурентоспособността и търговския флот Анна Диамандопулу разговаря с представители на моряшкия синдикат, които обаче са на мнение, че финансовите им искания не са удоволетворени.

Стачката ще провали плановете на хиляди гърци и ще предизвика допълнителни проблеми за засегнатия от кризата сектор на морските превози, съобщава телевизия "Скай".

Стачката на най-голямото пристанище в Гърция - Пирея, се нарежда до серия от протестни действия, които влияят на туристическия имидж на страната в чужбина, тъй като в момента стачкуват археолози, екскурзоводи на остров Родос и собственици на временни таксита на остров Крит и в Солун.

Споделяне

Още от Балкани

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?