Стачка на железниците парализира Германия

Стачка на железниците парализира Германия

Германия е парализирана от стачка на железницата, която ще продължи до понеделник. Две трети от всички влакове няма да се движат точно в дните, в които приключва есенната ваканция на учениците и хиляди семейства разчитат на жп транспорта, за да се приберат у дома, съобщи БНР в събота.

Стачкуват всички влакове от регионалния и междуградския транспорт, както и товарните превози. Почти без транспорт остават градове като Лайпциг, Манхайм, Хамбург и Хановер. В останалите машинисти ще подкарат около една трета от влаковете, но това все пак ще засегне сериозно пътуващите през уикенда.

Стачката на железницата се оказва голям проблем за всички семейства, които са били в отпуска с децата си, тъй като този уикенд приключва есенната ваканция в Германия. Управата на германската железница се опитва да предостави достатъчно автобуси, които да поемат пътуващите.

Машинистите стачкуват за вдигане на заплатите с 5%. Стачкатаще приключи в понеделник в 4.00 часа сутринта. Преговарящите с машинистите разкритикуваха профсъюза им за това, че е обявил стачката толкова краткосрочно.

Споделяне

Още от Свят

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?