Стачка отменя 30% от полетите на "Ер Франс"

Стачка отменя 30% от полетите на "Ер Франс"

Около 30% от полетите на френската авиокомпания "Ер Франс" (Air France) се очаква да бъдат отменени в сряда заради стачка на персонала, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Във вторник не се състояха 25 на сто от полетите на компанията заради протестите. Служителите стачкуват вече седми ден, а следващите ефективни протести са насрочени за 17, 18, 23 и 24 април.

По данни на синдикатите стачките вече са стрували на авиокомпанията 200 милиона евро.

Около 40 процента от полетите на дълги разстояния и 25 процента от полетите на къси разстояния от и до парижкото летище Орли и френските региони се очаква да бъдат засегнати от протестите.

Няколко синдиката се съгласихада участват в предложените от ръководството преговори в четвъртък, но без да отменят стачните предупреждения, съобщи Франс прес.

Общата конфедерация на труда (Се Же Те - CGT) не е сигурна дали ще участва в преговорите. Според нейната говорителка Карин Монсегю "предпоставка за всякакви дискусии е 6-процентово увеличение на заплатите".

Вчера ръководството на френския национален въздушен превозвач съобщи, че е повишил предложението си за увеличаване на заплати в опит да се сложи край на стачките. Новата оферта е за ръст от 2% при първоначално предложено увеличение от 1 на сто.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?