Стачка в Италия блокира самолети, влакове и кораби

Стачка в Италия блокира самолети, влакове и кораби

Генерална транспортна стачка в Италия с искания за повече инвестиции в сектора, предизвика отмяна на стотици полети, спиране на влакове, кораби и автобуси из цялата страна в петък, предаде АП.

Националният превозвач Алиталия отмени 217 национални и международни полета преди служители от авиацията да започнат 4-часов ефективен протест, който започна в 11 ч. Вторият италиански превозвач Еър уан съобщи, че може да гарантира само 9 полета.

Служителите протестират срещу планираните в новия бюджет финансови съкращения, както и срещу западането на основните авиокомпании начело с Алиталия, която продължава да губи пари и правителството води преговори за продажбата ѝ. 

Железопътната компания Трениталия отмени стотици влакове и предупреди за огромни забавяния. Служителите от жп сектора обявиха осемчасов ефективен протест, който започна в 9 сутринта.

Графикът на корабите бе забавен с 24 часа.

Повечето хора в петък сутринта тръгнаха на работа с личните си автомобили или пеша, тъй като градският транспорт спря за 8 часа.

В Рим бяха избегнати огромни проблеми с придвижването, след като късно предната нощ бе постигнато споразумение с таксиметровите шофьори.

Шофьорите също протестираха и организираха два дни пътни блокади, тъй като са недоволни от плановете на местната власт да даде 500 нови лиценза. Градската управа не е отстъпила от тези си планове, но се съгласи да обсъди със синдикатите как и кога да пусне новите лицензи.  

Споделяне

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?