Стачката изправя пътниците на Луфтханза пред нов хаос

Стачката изправя пътниците на Луфтханза пред нов хаос

Стачката на стюардите и стюардесите от Луфтханза (Lufthansa) навлезе в четвъртия си ден, информират ДПА и Асошиейтед прес. Авиокомпанията е отменила за вторник 136 полета - 126 на дълги разстояния и 10 на къси, което ще засегне 27 300 пътници.

Вчера Луфтханза бе принудена да анулира 929 полета, след над 500 в събота и 300 в петък.

Стачката не засяга подразделенията Луфтханза като Юроуингс (Eurowings), Джърмануингс (Germanwings), Суис (Swiss) и Остриън еърлайнс (Austrian Airlines).

Протестните действия днес са по-ограничени в сравнение с досегашните три дни на протест и обхващат само маршрутите на дълги разстояния от Мюнхен и Франкфурт. В Дюселдорф обаче са засегнати всички полети.

Синдикатът се бори да осигури преходни плащания за 19 000-те си членове, ако те се пенсионират по-рано като част от спор по трудовите договори с ръководството, което иска да свие разходите си.

Превозвачът направи нова оферта, вдигайки размера на еднократното плащане с 1000 евро до 3000 евро, съобщиха членове на борда на Луфтханза след кризисно заседание.

Компанията също така обяви, че ще отстъпи от предложението си за повишаване на възрастта за ранно пенсиониране от 55 на 56 години.

Новата оферта бе незабавно отхвърлена от синдиката, който заяви, че е само "минимално" подобрение.

Стачката на кабинния персонал започна миналия петък (6 ноември) и се предвижда да продължи една седмица - до 13 ноември включително.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес