Стачката на берлинските летища е продължена до сряда сутринта

Стачката на берлинските летища е продължена до сряда сутринта

Стачката на двете берлински летища "Тегел" и "Шьонефелд" е продължена до сряда сутринта, съобщи синдикатът Ферди (Verdi), цитиран от ДПА.

След стачката в петък, наземният персонал на двете летища първоначално беше обявил стачката си за днес от 4 часа сутринта местно време до 5 часа утре сутринта. Сега протестът е продължен до сряда 5 часа сутринта местно време.

За днес е обявена отмяна или отлагане на около 650 полета на двете летища. На "Тегел" отменените полите ще бъдат най-малко 448, а на "Шьонефелд" - 194, уточниха говорители на двете летища.

Пътниците са призовани да се свържат с тяхната авиокомпания, за да получат информация за полета си, преди да отидат на летището, се казва в съобщение в сайта на летищата.

Протестът е за заплащането на около 2000 души наземен персонал, което синдикатът иска да бъде увеличено от 11 на 12 евро на час като част от едногодишен колективен договор. По спора вече имаше няколко кръга преговори, но без успех. Работодателят предлага увеличение от 10 цента за четири години.

Стачката засегна и всички полети между София и Берлин в понеделник, които бяха анулирани.

Споделяне

Още от Европа

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?