След премиерската забрана за харчене на общински пари:

Стадионът на “Бистришките тигри” се дава под наем срещу 643 лв. месечно

Бистришките тигри начело с Бойко Борисов, сн. БГНЕС

След като премиерът Бойко Борисов забрани през април стадиона на футболен клуб “Витоша Бистрица” да се ремонтира с общински пари, сега съоръжението ще бъде отдадено под наем за 10 години. Предложението е на районния кмет на Панчарево Димитър Сичанов, който го мотивира с липсата на средства в общинския бюджет. Предстои то да бъде одобрено от Столичния общински съвет.

В отбора от Югозападната “В” група е картотекиран премиера Бойко Борисов, който нарича съотборниците си "Тигрите" и за това клубът е известен повече като “Бистришките Тигри”.

Спортното съоръжение е разположено на площ от 26 153 кв. м. И има постройка от 100 кв.м, която служи за съблекалня на футболистите.

Според кмета на Панчарево към настоящия момент стадионът е в лошо състояние и има нужда от обновление и значителни инвестиции. Той предлага съоръжението да се отдаден под наем за 10 г. срещу 643 лева на месец и инвестиционна програма за поддържане и подобрение на имота.

Стадионът ще бъде отдаден под наем чрез конкурс. При подадени две или повече оферти предимство ще има кандидатът, който е лицензирана спортна организация и развива спорта, за който е предназначен имота. При равни резултати предимство ще се дава на кандидата с по-голямата инвестиционна програма. При класирането ще се оценява и обществения принос на кандидата в спорта, иска Сичанов.

Идеята е наемодателят да печели от предоставянето на обекта за ползване срещу плащане. Финансовата обосновка на общината показва, че той би печелил, защото в района има вилни зони, а и досега обектът е бил спортен.

През април Столична община искаше да ремонтира съоръжението с близо 510 хил. лв. със средства от общинския приватизационен фонд. Той беше единственият спортен обект включен в общинската програма за ремонт. За да няма спекулации премиерът помоли столичния кмет Йорданка Фандъкова докладът да бъде оттеглен.

С общинските пари се предвиждаше да бъдат поставени 1250 полипропиленови трудно запалими седалки на стадиона в Бистрица. Освен това трябваше да се изгради и близо 400 кв. м козирка. Най-големият разход обаче се оказа укрепване на съмнително появило се свлачище, което разрушавало трибуните. Тази версия лансира актьорът Робърт Янакиев от ГЕРБ, който е общински съветник и председател на спортната комисия в СОС.

До сега стадионът на "Бистришките тигри" получи преди години 90 000 лв. за ремонт на терена и изграждане на лекоатлетическа писта.

Споделяне

Още от България