Стадионът на "Тигрите" на Борисов ще бъде лъснат с половин милион лева

Стадионът на "Тигрите" на Борисов ще бъде лъснат с половин милион лева

Стадионът в софийското с. Бистрица, на който играе отборът на премиера Бойко Борисов - "Витоша" (Бистрица), ще бъде лъснат с 510 000 лв. С тях до средата на лятото ще се направят трибуни с 1200 места и 300 квадрата козирка, съобщи "24 часа".

Средствата ще бъдат отпуснати от Столичния общински приватизационен фонд (СОПФ), а решението се очаква да бъде одобрено от общинските съветници в четвъртък. Отборът, известен като "Бистришките тигри" се прочу, след като преди години Борисов беше картотекиран официално като негов играч.

Секретарят на СОПФ Бойко Секиранов обяснява, че това е вторият етап от проекта за реконструкция на стадиона, а решението за нея било взето още през 2008 г. През 2009 г. били отпуснати 90 000 лв. за ремонт на терена и изграждане на лекоатлетическа писта около него. Той увери, че ще се ползват възможно най-икономичните материали.


"В края на миналия мандат на СОС пристигна писмо от тогавашния шеф на спортната комисия Иво Тонев за реконструкцията на трибуните. Сумата, която фондът отпуска, е до 510 000 лв. Крайният размер ще е ясен, след като се избере изпълнител", обясни Секиранов. Той уточни, че е избран най-икономичният вариант - столчетата ще са пластмасови, а козирката също от евтин материал. Освен от "Витоша" (Бистрица) съоръжението се ползвало от баскетболни, волейболни, хандбални и лекоатлетически клубове. На него ходели и жители на Панчарево и Железница.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?