Стъкленият покрив на Националната библиотека се срути върху читател

Стъкленият покрив на Националната библиотека се срути върху читател

Част от стъкления покрив на Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий" е паднала и е ранила един човек, съобщи БНТ. Инцидентът е станал в читалнята, в която се четат вестници.

Пострадалият 39-годишен мъж е настанен в болница.

"От медицинския екип разбрах, че има четири шева, направени са му изследвания, за радост няма комоцио и е в добро състояние", каза директорът на билблиотеката Красимира Александрова, цитирана от БТА. Тя посочи, че причините за струването са напълно амортизиран покрив, който заради започналото снеготопене не е издържал. Покривът е в много критично състояние, още през лятото алармирах за тези проблеми, необходим е сериозен основен ремонт, заяви директорът на библиотеката., която преди време заяви, че са необходими 200 хил. лв. за неотложния ремонт и изрози надежда да се вземат кардинални мерки за решаване на проблема.

По думите ѝ помещението няма да може да се ползва, докато не се разтопи снега и не се извършат ремонтни дейности.

Само преди дни служебният министър на културата Рашко Младенов каза през БНТ, че правителството е отпуснало средства за ремонт на покрива, който от години беше в лошо състояние и създаваше опасност за хората и книгите в библиотеката

Споделяне

Още от България