Снимков репортаж отпреди година разкри

Станишев бил на сватбата на брата на злополучния зам.-министър сикаджия

Сергей Станишев на сватбата, крайният вдясно е депутатът от ДПС  Камен Костадинов Снимка: <a href="http://www.shmoko.bg/index.php?mid=2&news=1591">shmoko.bg</a>

Лидерът на БСП Сергей Станишев е стар познайник със светкавично уволнения за връзки със силовата групировка СИК зам.-вътрешен министър Иван Иванов. На 23 април 2012 година той е присъствал в Шумен на сватбата на брата на Иванов – Недко, а репортаж от събитието е публикуван в местния новинарски сайт "shmoko.bg". Сайтът съобщава, че на тържеството е бил поканен и Бойко Борисов, но не бил забелязан сред гостите.

Все още никой в БСП не е поел отговорност за назначението на Иванов. Това кадрово решение счупи и рекорда на Делян Пеевски, който беше избран за шеф на ДАНС в петък и бе освободен във вторник. Иван Иванов бе назначен и след два часа уволнен от премиера, когато стана известно, че през 1995 година е бил управител на клона на СИК в Шумен. Той е син на местния бизнесмен Валентин Иванов-Шошо, който също е свързан със силовата групировка.

Репортажът на сайта "Шмоко" от сватбата хвърля светлина върху познанството на Иван Иванов и Сергей Станишев.

"Лидерът на БСП се включи сред сватбарите, които казаха “Горчиво” младоженците Недко (братът на Иван Иванов) и Мила Иванови, а в ресторанта на хотел “Шумен” се появи с огромен букет", пише изданието и допълва, че Станишев е дошъл "точно като стар приятел на свекъра".

Репортажът продължава: "Червеният политик се разпрегръща сърдечно с ключовата фигура от ДПС в региона Бейзат Яха и със заместник-председателя на парламентарната група на движението Камен Костадинов, а после седна на масата при кмета Красимир Костов".

"Идването на експремиера можеше да мине за традиционно светско събитие от лично-приятелски характер, ако не бяха дребни нюанси. Брат на младоженеца е и. д. лидер на БСП в Шумен Иван Иванов (година по-късно избран за заместник-министър), който на предстоящата конференция на местните социалисти ще се бори за титулярското място като ръководител на партията в общината. От друга страна пък по-рано вече Иванов даде да се разбере, че шуменските червени ще застанат зад Станишев в евентуалния двубой с експрезидента Георги Първанов на конгреса на БСП", пише тогава сайтът "Шмоко".

В крайна сметка след сватбата Иван Иванов успя да спечели лидерското място в БСП - Шумен, а на последните избори стана депутат.

За съжаление, двучасовият му престой на зам.-министерския пост му коства депутатското място и вероятно -партийната кариера.

Споделяне

Още по темата

Още от България