Станишев, БСП и 17 леви организации дадоха рамо на кампанията на сегашния президент

Станишев, БСП и 17 леви организации дадоха рамо на кампанията на сегашния президент

Бившият началник на Генералния щаб на армията и сегашен съветник на президента Георги Първанов Никола Колев откри в НДК във вторник предизборния щаб на Първанов за надпреварата му за втори президентски мандат. Колев е ръководител на щаба на Първанов. На откриването присъстваха и двамата кандидати за президент и вицепрезидент.

Аз вече съм само Никола Колев, генерал в историята, и моля това да не се използва, каза Колев при откриването на щаба на двойката Първанов – Марин, след като Стефан Данаилов, председател на инициативния комитет, на шега го представи като “началник на щаба” на Георги Първанов и Ангел Марин.

Никола Колев пожела успех на стратегическата цел на щаба - постигане на победа на изборите още на първия тур.

В щаба бе открита и изложба на карикатури и шаржове на президента и вицепрезидента. Първанов коментира изложбата с думите, че това е израз на едно от основните им послания с Ангел Марин – да търсят “стилно” и “ненатрапчиво” изпращане на техните послания, както и да “дават ухо” на критиката.

Има неща, от които не ни става много приятно, но те са на тази изложба, посочи Първанов.

Кандидат-президентската двойка се срещна в НДК с цялото ръководство на БСП и депутати от левицата, с представители на 17 леви политически партии, организации и сдружения, които са декларирали подкрепата си за Първанов. На срещата бе и премиерът Сергей Станишев.

Основната тема на днешната ни среща е подготовката и организацията на БСП и Коалиция за България за предстоящите президентски избори, които са наша главна политическа задача за тази година, каза Станишев. Българската левица оцени положително изтичащия мандат на президента и вицепрезидента и заяви, че е готова да подкрепи втори техен мандат, заяви още Станишев.

Премиерът обясни, че от БСП са амбицирани президентът Георги Първанов и вицепрезидентът Ангел Марин да спечелят изборите, и то на първи тур. “Георги Първанов се утвърди като обединителна фигура за нацията. Работата на президента по конституция и по морални убеждения е именно да обединява”, посочи Станишев. По думите му Георги Първанов е показал, че е достоен за поста президент и че може да застава над тяснопартийните интереси. Станишев допълни, че левицата никога не е имала очаквания, че Георги Първанов ще представлява интересите на партията.

Със своето отношение, със своята социална чувствителност и национална отговорност, Георги Първанов утвърди президентството като най-авторитетната институция в България, бе категоричен премиерът.

Сергей Станишев добави, че на срещата с Георги Първанов е обсъждана организацията на предизборната кампания, както и координацията между отделните звена в нея. "Ние сме наясно, че за да бъде успешна кампанията, трябва да има максимална организация на политическата сила, която подкрепя Георги Първанов и Ангел Марин - БСП", каза Станишев.

Споделяне

Още от България