Станишев: БСП на избори не заради властта, а за да не допусне реваншизъм

БСП иска да спечели предстоящите парламентарни избори не заради властта, а за да не допусне реваншизъм. Това обяви във Велико Търново председателят на социалистическата партия и премиер Сергей Станишев.

Попитан коя листа на БСП ще оглави, Станишев каза, че още не е решил, защото иска да се кандидатира там, където ще е най-полезен за политическата кауза на партията.

"Мисията на БСП на тези избори е да спечели най-голямо доверие у българските избиратели не заради властта, а да не се допусне реваншизъм, връщане на едни времена, които много българи си спомнят от края на 90-те години, на разделянето на свои и чужди и да не се допуснат икономически и социални експерименти. Това е много важна мисия, а не само политическа задача на БСП", заяви Станишев.

Думите му могат да се възприемат като директна реплика на нееднократно изразяваното от лидерите на Синята коалиция и на ГЕРБ намерение за търсене на съдебна отговорност от днешните управляващи за злоупотреби с власт.

"Не може едно общество да се развива успешно, ако има пропаст между хората”, каза Станишев и добави, че България има реален шанс да достигне и задмине не малко европейски страни. За целта трябвало да се акцентира на образованието, гаранцията за успешно икономическо развитие и на социалния фактор в българското общество.

Споделяне

Още от България