Станишев: БСП с най-голям потенциал за местните избори

БСП разполага с най-добрия кадрови потенциал и ще предложи най-добрите кандидати на местните избори. Партията очаква да спечели повече от половината места за общински съветници наесен. Това заявиха лидерът ѝ Сергей Станишев и хора от ръководството след днешна среща с червени кметове и председатели на общински съвети.

Преди вота наесен, левицата трябва да успее да представи пред хората постиженията на сегашните кметове и общински съветници на БСП в развитието на населените места и в решаването на местните проблеми, посочи Станишев. Като предстоящи задачи на левицата, свързани по принцип с местното самоуправление, той изброи предоставяне на правомощия на местните власти за участие в преговорите за присъединяване към ЕС, както и в усвояването на средства от предприсъединителните фондове.

На срещата днес ръководството на БСП е чуло мнението на кметовете за подготвените правила за оценяване на тяхната дейност и критериите на издигане на кандидатите за предстоящите местни избори. На 1 февруари Висшият съвет на БСП ще одобри на свое заседание правилата.

Сред основните качества, които трябва да притежават кандидатите на левицата, са висок обществен авторитет, избираемост, инициативност, умение за работа в екип, авторитет в собствените професионални кръгове, посочи членът на Изпълнителното бюро Асен Гагаузов. Според него, при предложенията за кандидатури на общински съветници ще се препоръчва да има хора с различни специалности и професии.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?