Станишев: БСП занимава прекалено дълго обществото със себе си

Сн. БГНЕС, архив

БСП занимава прекалено дълго време обществото със себе си, но никой не го интересува това. Хората се интересуват дали ще им се подобри животът. Това каза пред бТВ президентът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) и кандидат за евродепутат от листата на социалистите Сергей Станишев.

Преди седмица БСП окончателно подреди листата си за евроизборите след скандали и спорове. Първоначално тясното ръководство на партията изхвърли Станишев от листата, но в последствие той беше включен в нея, след като Националният съвет на партията преподреди подреждането.

Според Станишев това показало, че БСП е най-демократичната политическа сила в България.

Той допълни, че съвсем умишлено е казал, че ако не е в листата на партията, това ще е подарък за ГЕРБ. "Казах това, защото бях наясно, че липсата ми в листата щеше да е основната атака на ГЕРБ, които щяха да кажат, че не гледаме към Европа. Сега това не е тема на кампанията им", каза още президентът на ПЕС.

Станишев уточни, че като лидер на опозицията в първия кабинет на Бойко Борисов е имало само една среща с него. По думите му това показвало, че води "ясна и категорична битка срещу ГЕРБ" и бил първият, който го прави.

Той призова за повече гласове за БСП, защото те щели да помогнат на европейските социалисти да променят ЕС. Според него Европа на скорости е най-голямата заплаха за България, защото щяла да изтласка страната в периферията.

Споделяне
Евроизбори 2019

Общо 27 формации са регистрирани за участие на предстоящите евроизбори на 26 май: 13 партии, 8 коалиции и 6 независими кандидати.

Вече е ясно под кой номер са подредени в интегралната бюлетина.

За всеки кандидат в листите на партиите и коалициите може да се гласува с преференция.

За първи път в бюлетината за тези избори партиите са с номера до 100, а преференциите започват от 101.

Партиите, коалициите и инициативните комитети, заедно със списъка на кандидатите за всяка формация, са публикувани на сайта на Централната избирателна комисия.

Списъкът на 3000-те секции, в които ще има машинно гласуване може да бъде изтеглен от тук.

Избирателите могат да проверят в коя секция трябва да упражнят правото си на глас по няколко начина.

Решено е и в кои държави извън България ще има секции за гласуване.

Още по темата

Още от Евроизбори 2019

Нужно ли е писмено споразумение за новото правителство?