Станишев и Борисов откриха ремонтиран участък от околовръстния път на София

Приключи ремонтът на 2.7 километра от околовръстния път на София, които са част от разширението на Южната дъга на пътя. Участъкът бе открит тържествено в събота от министър-председателя Сергей Станишев и кмета на София Бойко Борисов.

Догодина работата продължава и ще имаме изцяло модернизиран участък от Южната дъга, каза премиерът Станишев. Ще продължаваме реализацията на плана за "отпушване" на София по отношение на всички пътища, които я свързват с останалата част на страната - модернизацията на Южната дъга, строителството на автомагистрала "Люлин", изграждането на автомагистрала "Тракия", допълни той.

Според него откритият участък е един от най-трудните инфраструктурни обекти и вероятно най-скъпият на километър път, защото строителите са решили редица тежки проблеми, свързани с комуникациите. Ремонтът струва близо 100 млн. лв.

Когато започна строежът на околовръстното, разбрахме, че няма канализация, че деретата са запълнени, че трябва да се правят колектори, че трябва да се променят планове  и това донякъде забави строителството, заяви от своя страна кметът Борисов. Според него  до 2009-2010 г. може да бъде завършен участъкът до "Камбаните" и още няколко пътни отсечки в столицата, които рязко ще подобрят трафика. "Господин премиер, ще ви бъда много задължен от името на града, ако съумеем това да го направим, благодаря ви за това,  което направихте", каза Бойко Борисов.

Винаги сме търсили конструктивен диалог и сме го намирали и мисля, че когато има по-малко политически изявления и квалификации, още по-лесно ще се намират решения на проблемите, заяви от своя страна Станишев.

В събота Дарик радио обяви Бойко Борисов за победител в класацията на слушателите за политик на 2007 г. Станишев е на трето място, преди него е българският еврокомисар Меглена Кунева.

 

Споделяне

Още от България