Станишев и Борисов ще си мерят построените магистрали в края на мандата

Станишев и Борисов ще си мерят построените магистрали в края на мандата

До края на този мандат на правителството на ГЕРБ ще бъдат построени по-малко магистрали, отколкото при предишното правителство, прогнозира пред журналисти лидерът на БСП Сергей Станишев, цитиран от БТА. Той нарече настоящата власт "арогантна и оядена".

Според Станишев "инфлацията отдавна е изяла това, с което ще бъдат увеличени доходите догодина". От три години българският народ обеднява, смята лидерът на БСП.

“Нали чухте, че господин Цветанов преди няколко дни обеща, че само да ги изберат и такива чудеса ще се случат. Всички разбират, че става дума за предизборно шмекеруване и хитруване - да се внушат на хората очаквания, след като 3 години политиката на ГЕРБ води до обедняване на българите”, каза лидерът на левицата на събор на русофилите край яз. Копринка, цитиран от БГНЕС.

Увеличиха безработицата с 200 000, тя вече е над 400 000 и още 250 000 хора, които са обезкуражени. Смазаха малкия и среден бизнес в интерес на своите приближени. Не увеличиха доходите, а ги замразиха. Инфлацията отдавна е изяла това, което обещават да увеличат догодина. Това е толкова цинично и наред с това имаме власт, която е станала толкова оядена и арогантна, че вече действително смята, че това, което говорят и лъжат, те си го вярват, добави Станишев.

"Аз искам само да използвам повода да поздравя министъра на културата господин Вежди Рашидов, само той имаше кураж да каже пред журналистите, че в тази власт този, който се подмазва на Бойко Борисов, си урежда живота и се облагодетелства. Остава да каже и имената на хората, които са се облагодетелствали", подчерта лидерът на БСП. Той посочи, че очаква Рашидов да направи тази следваща стъпка.

По думите му референдумът за строителството на АЕЦ "Белене", който бил подкрепен от близо 750 хиляди души, показвал, че БСП набира сили.

Споделяне

Още по темата

Още от България