Станишев иска първо изборна победа, а после конгрес на БСП

Изпълнителното бюро ще предложи на Висшия съвет на БСП следващият - 46-ти конгрес на партията да бъде проведен след парламентарните избори догодина, съобщи лидерът на БСП Сергей Станишев след заседание на бюрото.

След провеждането на парламентарните избори много по-ясно и отчетливо ще личат резултатите от работата на БСП и ръководството ѝ досега, посочи лидерът Станишев. Източници от "Позитано" 20 вече усилено тиражират съмнения, че Станишев няма да е премиер при евентуална победа на БСП. Сергей Станишев бе избран за председател на БСП след като Георги Първанов спечели президентските избори през 2001 година.

Необходимо е всички сили на БСП, вътрешният ѝ живот, да бъдат подчинени на главната политическа задача - спечелването на парламентарните избори и успешното управление на страната от левицата, смята Изпълнителното бюро.

Изпълнителното бюро ще предложи на Висшия съвет на БСП през февруари или март да се проведе заседание на 45-ия конгрес на партията. Политическата ситуация и подготовката на предизборната кампания изисква сериозна санкция на висшия орган на партията, смята лидерът на БСП.

Във вторник изпълнителното бюро е обсъдило и подготовката на честванията на Бузлуджа на 113-тата годишнина на партията. По моя лична покана съгласие да участва в събора на Бузлуджа е изразил председателят на Социалистическия интернационал Антониу Гутериш, съобщи Станишев.

Още от България

Какво се крие зад истерията с "отнемането и продаването на деца"?