Станишев критикува служебния кабинет, че не си свършил работата за изборите

Той прогнозира, че в последните часове на изборния ден ще влезе масирано купеният вот

Сергей Станишев разкритикува служебния кабинет за организацията на вота. Сн. БГНЕС

Служебното правителството не се справи с основното си задължение да организира предсрочните избори за Народното събрание, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на пресконференция в неделя следобед.

След всичките приказки от страна на служебния премиер Марин Райков и на членовете на кабинета, не намериха потвърждение в действие, защото през целия ден днес виждаме масови нарушения, натиск, контролиран вот и купуване на гласове, заяви председателят на социалистическата партия.

Той определи като абсолютно неадекватна и скандална реакцията на Райков по повод вчерашните разкрития на прокуратурата за открити фалшиви бюлетини и го обвини в лъжа, че ставало дума за технически брак.

“Става дума за абсолютно валидни незаконни фалшиви бюлетини, които са отпечатани. За съжаление, нито Марин Райков, нито Бойко Борисов, осъдиха този заговор срещу демокрацията и срещу основното право на гражданите като суверен в Република България да гласуват свободно, да няма фалшификации и честно да бъдат преброени техните гласове. И това издава много неща, както и синхрона на техните изказвания. Ще ми е интересно да разбера каква е сделката между Борисов и Райков и това ще стане ясно след изборите”, допълни лидерът на БСП.

Станишев каза още, че в има сигнали, че се готви в последните часове да влезе масирано точно купеният вот, специално от ромските махали, защото, по думите му, точно на това разчита партия ГЕРБ.

 

Според данни от екзитпол към 17 ч., разликата между първата и втората политическа сила е около 2 процента.

Споделяне

Още по темата

Още от България