Станишев мотае още одобрението на партийните листи

Въпреки нагласите в ръководството на БСП този уикенд най-накрая да стане ясна евролистата на партията, както и водачите на листите за националния парламент, пленумът засега за пореден път се отлага за следващата сряда. Според социалисти премиерът и лидер на БСП Сергей Станишев "все още не е приключил разговорите си" с евентуалните кандидати за депутати за НС, както и няма "особена яснота около мажоритарните кандидати", които също трябва да бъдат одобрени от Националния съвет на партията.

Пред Mediapool депутати от левицата коментираха, че очакват в сряда да бъдат одобрени само кандидатите за евродепутати, а въпросите около листите за Народното събрание да бъдат решени "по-нататък" през май.

Както Mediapool вече писа, има очаквания развръзка около мажоритарните кандидати да има дори след евроизборите, които ще са на 7 юни.

Други обаче смятат, че Станишев няма да забави нещата "чак толкова много". "Всичко е само в неговата глава, до нас достигат някакви откъслечни информации", обясни представител на червеното ръководство.

Относно евролистатата на БСП засега по-голяма яснота има около първото място, което отново вероятно ще бъде отредено на Кристиян Вигенин. Второто място се очаква да бъде дадено пак на Илияна Йотова. Напоследък усилено из средите на левицата се говори, че третата позиция ще бъде отредена на Татяна Дончева, която няколко пъти даде да се разбере, че има желание да се бори за място в Европарламента.

"Мераците на Дончева обаче може и да не се осъществят", коментира пред Mediapool неин колега.

Засега не е ясно дали другите досегашни евродепутати на левицата Евгений Кирилов и Маруся Любчева ще бъдат отново на по-предни позиции в листата. Говори се обаче, че другият евродепутат на БСП, Атанас Папаризов, пак ще е на избираемо място.

От пресцентъра на "Позитано" 20 съобщиха, че в събота Станишев ще внесе лично в ЦИК документите за регистрация на "Коалиция за България" за евроизборите.

Споделяне

Още от България