Станишев не коментира политическия ангажимент на свой депутат към премиера

Лидерът на БСП разпространи писмено изявление относно назначението на Бриго Аспарухов. Сергей Станишев обаче не казва и дума за политическия ангажимент, който неговият депутат и член на БСП Аспарухов поема към премиера Симеон Сакскобургготски, определен от левицата като вреден за България.

Станишев определя решението на Аспарухов да се включи в политическия кабинет на Сакскобургготски като право на избор, за който не е необходима санкция или съгласуване. От изявлението на Станишев обаче става ясно, че Аспарухов "своевременно" е информирал ръководството на БСП за своето лично решение и за мотивите си.

Право на всеки човек е изборът дали да гради политическа кариера като депутат и участник в активния живот на дадена политическа партия или да продължи развитието си в сфера, свързана с професионалната му подготовка, независимо дали става дума за управленска, чиновническа или съветническа длъжност, заявява лидерът на БСП.

Станишев се надява, че професионализмът на бившия шеф на разузнаването ще допринесе за по-ефективната координация на специалните служби - "както за по-резултатна борба срещу организираната престъпност, така и за защита на националните интереси на България".

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?