Станишев не съжалява за коалицията с ДПС, а че партията имала прекомерна власт

Сергей Станишев. Сн. БГНЕС

Не сгрешихме, че направихме коалиция с ДПС, защото страната трябваше да бъде изтръгната от ръцете на ГЕРБ и от този модел на управление. Съжалявам обаче, че във времето ДПС натрупа непропорционално позиции във властта. Това каза бившия председател на БСП и настоящ лидер на европейските социалисти Сергей Станишев по Би Ти Ви.
След като по-рано през седмицата темата за възродителния процес отново предизвика разгорещени спорове в парламента и съпартийци на Станишев призоваха да се спре с „тая истерия с възродителния процес“, лидерът на европейските социалисти обяви, че извинението му към избирателите на ДПС от миналата година е било искрено.

Винаги в една коалиция има несправедливости, каза Станишев в коментар за недоволството на някои членове на БСП от несправедливо разпределени позиции по време на управлението на кабинета "Орешарски". "Когато БСП вземе 121 мандата, тогава ще имаме основание да претендираме всички областни управители да са излъчени от нас", каза той.

По думите му правителството на Орешарски е направило много за страната, независимо от критиките и непрекъснатите протести.

"Правителството в момента е правителство на статуквото и те си купуват време. Това вече го виждат хората", смята Станишев. Той определи партията на Георги Първанов АБВ като "брошка на ревера на Борисов“, за да можел той да претендира, че в управлението му има нещо ляво.

"Поведението на АБВ ми напомня на една рапърска песен "Хем със мен си, хем до мен си. Хем си, хем не си", каза Станишев, който препоръча на Първанов да се занимава със собствената си партия.

По думите му в момента БСП се съвзема след загубата на изборите, заради която "беше в стрес" и в момента формацията е в кондиция.

Споделяне

Още от България

Какво трябва да се направи, за да се ваксинират повече хора?