Станишев: Не се боя от състезание за лидерския пост в БСП

Станишев: Не се боя от състезание за лидерския пост в БСП

Въпросът за моето председателско място не е най-важният за БСП и нямам притеснение да се явя на състезание с когото и да е от потенциалните кандидати, заяви в неделя лидерът на червената партия Сергей Станишев след призивите да си отиде с мир. Ден по-рано пък националния съвет на партията не успя да приеме документите за конгреса на партията, насрочен за 18 октомври, когато се очаква и да се включи в дневния ред избор на нов председател на БСП.

Станишев обаче отбеляза в неделя, че все още никой не се е заявил като кандидат за лидерския пост.

Той коментира още, че в днешното си състояние Изпълнителното бюро на партията не е екип и “всеки един ръководен орган може би има своя хоризонт". По думите му, когато няма взаимно доверие, трудно могат да се правят полезни неща.

Много хора биха искали да видят БСП в кома, добави Сергей Станишев. “Интересното е, че хора от БСП говорят за погребението на БСП, за кома. Ако хвърляха толкова енергия в спорове с нашите политически опоненти по време на управлението, може би резултатите щяха да бъдат по-добри“, смята червеният лидер.

Според него и важно БСП да има ясна политика и ясна оценка за това какво са свършили или не са могли да направят за страната през последните години, но трябва да има силен екип.

Станишев участва в неделя в учредителната конференция на Младежкото обединения на БСП, преминала под лозунга “Код промяна“. Той призова младите социалисти да не възпроизвеждат някои характеристики на БСП като партия.

"Недейте да потъвате в междуличностни борби и сблъсъци, разглеждайте се като приятели и гледайте в една посока, има място за всеки", каза Станишев.

Младежкото обединение се случи, независимо от подозренията, дори от опитите този процес да бъде обявен за пореден разделителен за партията, коментира Станишев. Тези хиляди млади социалисти, които участват активно в последните години в работата, в кампанията, в управлението на БСП, се превърнаха в истинска общност, която не е лесно да бъде манипулирана от който да е деец на БСП, добави той.

Споделяне

Още по темата

Още от България