Станишев: Нямам амбиция да ставам еврокомисар

Илияна Йотова не е съгласна с високата оценка на Орешарски за Кристалина Георгиева

Сн. БГНЕС

Председателят на БСП Сергей Станишев заяви, че няма амбиция да стане следващ еврокомисар на България.

”Твърди се, че едва ли не единственият мотив това правителство да бъде подкрепяно от БСП, е за да се гарантира на Сергей Станишев да бъде следващ еврокомисар. Много ясно съм заявявал, че не това е моята политическа амбиция. Моята амбиция и моята отговорност е да дадем възможност това правителство да реализира своята програма”, заяви Станишев.

Той посочи още, че изявлението на премиера Пламен Орешарски, че ще търси кандидат за еврокомисар извън управляващите, ”опровергава едни спекулации, които се носят”.

Станишев каза още, че листата на БСП за европейските избори ще бъде ‘’силна политически, с ясна идентификация на БСП”.

”Наред с това винаги сме били много отворена партия, стремейки се да представляваме лявото в България и да търсим хората, които най-добре могат да отстояват тази платформа, която ще разгледаме”, посочи Станишев.

Евродепутатът от ПЕС Илияна Йотова от своя страна добави, че не е съгласна с високата оценка на Пламен Орешарски за еврокомисаря Кристалина Георгиева.

Преди ден премиерът изненадващо се ангажира с позитивна оценка за Георгиева, като заяви, че тя се справя добре с ангажиментите си, а при това му е и колежка от университета.

Споделяне

Още по темата

Още от България