Станишев обвини ГЕРБ във всички земни грехове

БСП се стяга за безкомпромисна предизборна битка

Станишев обвини ГЕРБ във всички земни грехове

"България е държава, ограбена от ГЕРБ, ограбени са парите на хората, ограбени са свободите ни, ограбени са нашите надежди". Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев по време на днешното заседание на Националния съвет на партията, цитиран от БГНЕС.

"Настанало е време разделно, време, в което всеки трябва да избира, да приеме покорно властта на ГЕРБ и всичките безобразия или да бъде свободен. Това е избор за самото ни съществуване като общество, това е избор на себеуважението и свободата ни, избор да останем хора, а не кученца, които ги водят на каишка и ако сме послушни ни хвърлят по една пържолка", добави още Станишев.

"България се превръща в страна, в която дори и да си гербер е трудно, да си лекар е мръсна дума и лекари, и медицински сестри заминават зад граница, а да си учен означава да оцеляваш на инат. В България да си пенсионер или безработен е истинска човешка трагедия. Това е картината в резултат на повече от три години управление на ГЕРБ. Тази картина е истинска и тя не изчерпва картината за действителността.

Постоянното пропагандиране и налагането на темата за магистралите, строежите и за вечната вина на тройната коалиция дават своите ефекти и има не малко хора, които все още вярват в измислените приказки", коментира Станишев. Той е убеден, че управляващите са зададели голям държавен ресурс за изборите и че ще има задания към бизнеса кой колко гласа да осигури.

"Медийната пропаганда и контролът върху не малка част от медиите се засилва от страна на правителството и властта. МВР работи все повече като изборен инструмент за страх, натиск и фалшификация на изборите, а хората са в такава мизерия, че биха повярвали и в чудесата, които обещава Цветанов, а не малко хора са готови да продадат гласа си.

Наясно сме и с гигантския брой "калинки" в администрацията, които си пазят хляба", каза още Станишев. Според него ГЕРБ работят и за разпиляване на вота на следващите избори с предварителни договорки и за преди и след изборите.

"Битката на тези избори е между БСП и ГЕРБ, а всичко друго са допълнителни сюжети и интриги. Трябва да сме наясно, че ако ГЕРБ има и един депутат повече от БСП, тези юнаци ще направят всичко възможно да си осигурят комфортно мнозинство за неограничена власт. Но това означава още 4 години безвремие и това ще съсипе България", заяви още той.

Станишев остро постави въпроса за готовността на всеки един от партията за изборната битка. "Аз питам готов ли е всеки един от нас да си сложи главата в торбата без задни мисли и интереси, защото кой ще тръгне след нас ако не дадем пример?", заяви той пред Националния съвет на БСП.

Станишев призова всеки един, излизайки от залата днес, да е взел своето решение дали ще е част от БСП, която тръгва към изборна победа и ги призова всяко тяхно действие и позиция да е само и единствено в името на победата. "Предстоят ни дни на лична битка и противопоставяне, лична е, защото трябва да бъде битка на всеки един от нас", добави той.

"Ще съм безкомпромисен към всичко, което ни отклонява от нашата голяма цел. Това не е лично. Това е интересът на БСП. Време е да преодолеем нашата инертност и рутина, време е да преодолеем личните разочарования и вражди, в нашата къща има място за всеки споделящ голямата цел за следващите избори", заяви Станишев. "Дошло е време да не толерираме предателствата", категоричен е той.

Наясно сме, че действа и ще действа машината за дискредитация на БСП. Стратегията е измислена и е в изпълнение и ще продължи да работи много здраво в следващите 10 месеца, каза още Станишев. Той е убеден, обаче, че е вече огромна ножицата между виртуалния свят, представен от ГЕРБ и реалния живот на всеки един мислещ човек, който вижда какво се случва на него и неговото семейство

Споделяне

Още от България