Станишев отказа среща с Първанов "за сближаване на позициите", било безсмислено

Няма да има разговор за сближаване на позициите между лагерите на Сергей Станишев и Георги Първанов. Това стана ясно от думите на лидера на БСП след последното заседание на Изпълнителното бюро на партията преди избирането на новия му състав на конгреса в събота и неделя.

По думите на Станишев в тясното ръководство на партията са дискутирали обръщението на президента Първанов от миналата неделя за сближаване на позиции и за разговори в последната седмица преди конгреса.

Лидерът на БСП подчерта, че характерът на кампанията, "който на моменти беше ожесточен, беше избран в немалка степен от другаря Георги Първанов". За да се аргументира, той припомни писмото на Първанов, че започва обиколки в страната, и че е провел такива, за които ръководството на партията не е информирано.

"В това няма нищо лошо, въпреки че такъв тип кампания БСП никога не е водила. През последните седмици (Първанов) отправи доста тежки констатации и обвинения към БСП и нейното ръководство", каза Станишев.

“Ако има сближаване на позициите след разговор, конгресът ще се обезсмисли”, заяви още председателят на БСП.

Според окончателните данни от отчетно-изборните събрания по места за Сергей Станишев са подадени 179 номинации за лидер, от тях 101 чисти, т.е. конференцията не е номинирала никого другиго. 82 номинации има за Георги Първанов, от тях само 10 чисти. На трето място е Янаки Стоилов с 35 номинации. За лидер на БСП има номинирани още 27 кандидати.

Споделяне

Още по темата

Още от България