Прекъсвайки дългото си мълчание

Станишев поиска прошка и прогнозира победа за БСП на местните избори

Станишев поиска прошка и прогнозира победа за БСП на местните избори

Бившият лидер на БСП и настоящ еврдепутат Сергей Станишев прекъсна дългото си мълчание, откакто бе избран за член на Европейския парламент и въпреки уверенията му в противното, напусна България.

В дълго изявление в профила си във Фейсбук по случай Бъдни вечер социалистът поиска прошка за грешките си от своите съпартийци, заяви подкрепата си за ръководството на БСП и прогнозира победа за предстоящите догодина местни избори.

"Прочетох и за себе си доста спекулации. Тази година беше трудна за мен в много отношения – взех трудни решения. Но категорично мога да кажа, че БСП е и продължава да бъде моя кауза. Стоя зад ръководството на партията, зад структурите и хората ни по места. Смятам, че предстоящите местни избори са решаваща битка, в която БСП трябва да влезе в добра кондиция и да излезе победител", написа Станишев.

"Искрено вярвам, че отдавна заслужаваме мястото си в Европа и не бива да допускаме друго отношение към България. Дано Новата 2015 година да е пълна с очакване, с усмивки и добри каузи! Пожелавам го на всички сънародници – където и да са по света, каквато и религия да изповядват", добавя евродепутатът.

Бившият лидер на социалистите лаконично отхвърля критиките към БСП за проваления Преход след 1989 г., отбелязвайки, че "историческият шанс, но и изключителна отговорност пред БСП сега, е да даде посока, да очертае път пред страната. Както и да се опита да върне обичайната вяра в доброто у човека, у всеки от нас като българин".

"Въпросът е дали сме достатъчно силни, за да отправим такова послание на надеждата? Моят отговор е положителен. Иска ми се и вие да мислите така! В навечерието на най-светлия празник – на раждането на надеждата – ми позволете да се обърна към вас с християнското: "мир на земята! между човеците – благоволение!", завършва изявлението на Сергей Станишев.

Споделяне

Още от България