Станишев: Пореден лупинг на Борисов - управляващите са против ядрената енергетика

Сергей Станишев

"Поредният лупинг, поредното обръщане на палачинката от страна на Бойко Борисов с призива към членовете и симпатизантите на ГЕРБ да гласуват с "не" на референдума означава, че премиерът се обявява против развитието на ядрената енергетика в България и иска да я обрече на доизживяване."

Това заяви председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев, цитиран от пресцентъра на БСП, по повод позицията на премиера за референдума.

Пред ТВ7 Борисов призовава симпатизантите на ГЕРБ да гласуват с "не" на предстоящия референдум.

По думите на Станишев, когато са събрани над 770 000-те подписи от Инициативния комитет, Борисов е твърдял, че трябва да се гласува въпросът, както е зададен, а после от ГЕРБ са го подменили.

"През цялото време премиерът говореше как ГЕРБ са за развитието на ядрената енергетика, но това се оказа поредната лъжа на управляващите", посочва Станишев.

Според него сега лъсва истината пред всички - ГЕРБ не искат нова ядрена мощност, а искат цените на тока да се определят от възобновяемите източници, които са много по- скъпи. Тази позиция е против интересите на гражданите и развитието на България като високотехнологична държава, смята лидерът на левицата.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?