Станишев поведе листата на БСП за евроизборите и се оплака от шегите на Борисов

Левицата залага още на Йотова, Пирински, Курумбашев, Достена Лаверн, Светлана Йолчева и Александър Симов

Сн. БГНЕС

Председателят на БСП Сергей Станишев очаквано ще води листата на партията на предстоящите избори за Европейски парламент през май, която бе одобрена на партийния пленум в събота.

Втора в листата е евродепутатът от БСП Илияна Йотова, следват  зам.-председателят на партията Георги Пирински и депутатът от левицата Петър Курумбашев, който е представител на гражданската квота в партията.  На пето място е антроположката Достена Лаверн, а на шесто - Светлана Йолчева, която е кандидатът на коалиционния партньор на БСП - социалдемократите.

Седми е Евгени Кирилов, а осми е журналистът от вестник ”Дума” Александър Симов.

”Приемам доверието, което получих за моето водачество, като подкрепа за осъзнаване на значението на тези избори. Аз съм много доволен от състава на хората, които са в листата”, заяви Станишев.

Според него в листата има ”ясни и категорични представители, лица на БСП, които са се доказали със своите последователни позиции”.

” Много съм доволен, че има много жени… Имаме амбицията да бъдем първа политическа сила и ще работим за това”, каза Станишев.

Той припомни, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов вече му е отказал покана за дебат.

”След като има такава подкрепа в Европа, да каже какво конкретно е направил за България, какво е постигнал. Аз мога да кажа какво съм направил, постигнал и какво мога да постигна. Разочарован съм, че г-н Борисов продължава по този начин да прави политика – шеги, закачки и обиди”, Сергей Станишев.

Споделяне

Още от България