Станишев пристигна на посещение в Москва

Министър-председателят Сергей Станишев пристигна в неделя на работно посещение в Руската федерация, което продължава до 8 май и е по покана на руския премиер Михаил Фрадков, съобщи БТА.

Министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров, който преди ден бе принуден от Станишев да излезе в отпуск заради гръмналия корупционен скандал, е в състава на българската делегация.

В понеделник българският премиер ще има срещи с председателя на Държавната дума на Федералното събрание на РФ Борис Гризлов и с председателя на Съвета на федерацията на Федералното събрание Сергей Миронов.

Премиерът ще изнесе лекция пред студентите на Московския държавен университет и ще разговаря с ректора на висшето училище Виктор Садовничий. Ще бъде поднесен венец на Гроба на незнайния войн, след което делегацията ще посети изложбата "Старинни карти на България", организирана от Главно управление на архивите.

По-късно през деня министър-председателят ще има среща-разговор с представители на "Клуба на главните редактори", организирана от генералния директор на ИТАР-ТАСС Виталий Игнатенко.

На 8 май премиерът Станишев ще бъде приет от президента на Русия Владимир Путин, от премиера Фрадков, както и от патриарх Алексий Втори.

Споделяне

Още от България