Станишев пристигна в Китай за четиридневна визита

В Китай пристигна в неделя министър-председателят Сергей Станишев, който ще е на официално посещение до 23 ноември по покана на председателя на Държавния съвет на КНР Вън Цзябао. В рамките на визитата българският премиер ще посети Пекин и Шанхай

В понеделник ще е церемонията по официалното посрещане на Станишев, който е придружаван от министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров и заместниците му Корнелия Нинова и Йордан Димов, както и началника на кабинета си Филип Боков, депутатите Доброчир Гущеров и Димитър Дъбов, който е заместник-председател на групите за приятелство с Китай и Виетнам. В делегацията са включени зам.-министърът на околната среда и водите Атанас Костадинов, председателят на Държавната агенция по туризъм Марио Ал-Джибури и изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стоян Сталев.

В рамките на посещението ще бъдат подписани Съвместна декларация между правителствата на България и Китай, Споразумение за икономическо сътрудничество и Спогодба за имотите на посолствата на двете държави в Пекин и София.

Станишев ще открие Българо-китайски форум за икономика и търговия, ще има срещи с председателя на Шанхайската търговска камара Цън Фучжун и кмета на Шанхай Хан Джън. Българската делегация ще посети терена за ЕКСПО 2010 и ще има визита в централата на групировката SVA, инвестирала в завод за телевизори във Велико Търново.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?