Станишев: Прокуратурата е “безпристрастният наблюдаващ на ставащото”

Станишев: Прокуратурата е “безпристрастният наблюдаващ на ставащото”

Докато парламентът се тресе от декларации и подписки за оставка на енергийния му министър и отстраняване на шефа на следствието, премиерът и лидер на БСП Сергей Станишев заяви, че той и правителството ще окажат пълно съдействие на прокуратурата по скандала между Ангел Александров и Румен Овчаров.

Ситуацията трябва да бъде разгледана много внимателно, да се направят всички необходими действия от прокуратурата, която е безпристрастният наблюдаващ на ставащото, заяви в четвъртък Станишев пред журналисти по време на посещението си в Португалия.

Има хора, които искат един конкретен случай да бъде използван за тяснопартийни и личностни интереси, каза Станишев, но допълни, че няма да допусне това. Той не посочи кои са тези хора и какво точно той ще предприеме, като удобно прехвърли топката към опозицията.

“Що се отнася до внушенията на опозицията, на партии като ГЕРБ или ДСБ, е ясно, че сме в предизборна кампания и те се опитват да политизират всичко в максимално възможна степен и да разклатят управляващата коалиция”, коментира премиерът.

“Не смятам, че който и да е от управляващата коалиция ще загърби нашата обща отговорност за стабилността на държавата. И в името на нечии тяснопартийни и конюнктурни интереси да бъде поставен под залог големият успех на България и бъдещето й”, каза Станишев. Добави още, че на риск се поставя авторитетът на страната.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?