Станишев пусна виц за АБВ

Станишев вече говори за АБВ с вицове.

Ден след като пленумът на БСП сне политическото доверие от Георги Първанов и членове на АБВ заради намерението им да се явят на евроизборите с паралелна лява листа, лидерът на социалистите Сергей Станишев заяви, че няма какво повече да коментира и разказа виц за АБВ.

"Завчера ми разказаха един интерпретиран виц, който много ясно говори затова. Пред щаба на АБВ пред НДК стои един човек с бял плакат, на който нищо не пише. Питат го: Ти какъв си? - Ми аз съм социалист и протестирам срещу АБВ. - А защо нищо не пише? - То всичко е ясно", каза лидерът на БСП в неделя по време на честването на 71-годишнината от сражението на партизанския отряд "Народна дума” край село Гроздьово, Варненско.

Оригиналният виц е от времето на социализма. Разказва се за човек, засечен от милиционер да хвърля позиви, на които не пише нищо. Запитан защо позивите са празни, човекът отговорил: То всичко е ясно.

Станишев обясни замразеното членство на лидери на АБВ с отрицателните становища за проекта от близо 300 партийни структури.

"Вярваме в нашите избиратели, защото те винаги са помагали на партията, когато е била в трудно положение. Организирахме над 300 местни конференции с участието на над 20 000 социалисти, които още веднъж потвърдиха пълната си подкрепа към ръководството на БСП", изтъкна Станишев пред съпартийците си. Вчера имаше решение на Националния съвет и точка, заключи той.

"Независимо от всички сътресения, БСП ще бъде победител на евроизборите през май", каза още Станишев, който само преди три дни заяви в обръщение към АБВ, че само единни побеждават, другото е "тежка заблуда".

Той нито потвърди, нито отрече, че ще водач на листата на БСП за евроизборите, която ще се уточнява на предстоящия партиен конгрес.

Председателят на ПЕС каза, че вече е готов трети вариант на общ политически манифест на европейските социалисти за изборите през май , а всяка отделна партия ще има индивидуално послание,свързано със инвестиции и нови работни места.

Споделяне

Още по темата

Още от България