Станишев регистрира евролистата на БСП, намекна че няма да има преференция

Лидерът на БСП и водач на листата за европейските избори Сергей Станишев регистрира в понеделник състава на евролистата на социалистите в ЦИК.

 

Председателят на партията обяви пред журналисти, че тръгват към европейските избори с убеденост и амбиция да спечелят най-много доверие от българските граждани. Той отново посочи колко е доволен от състава на листата, в която влизат хора по думите му с политически опит, с много ясни граждански позиции, с много ясен професионален профил, убедени проевропейци, които ще могат да защитят българския интерес в ЕС.

 

Лидерът на БСП отбеляза, че на тези избори залогът наистина е голям - за бъдещето на Европа и за бъдещето на България. Ако искаме социална Европа, а европейските и българските социалисти се стремим към това, трябва да се подкрепи нашата листа, каза
Станишев.

 

След него в листата на второ място е настоящият евродепутат Илияна Йотова, на трето - заместник-председателят на партията Георги Пирински, четвърти - народният представител Петър Курумбашев, пета - Достена Лаверн, предложена от леви интелектуалци.

 

Шестото място е за коалиционните партньори от "Български социалдемократи", седмото - за досегашния евродепутат Евгени Кирилов. На осмо място е журналистът от "Дума" Александър Симов, девети - проф. Андрей Пантев. След това в листата се нареждат Ия Петкова - Гурбалова, Пламен Чернев, Стоян Ташков, Наталия Стоянова - Петрова, Катя Колева, Момчил Неков, проф. Николай Джагаров и Николай Тишев.

 

"Промяната, която започнахме преди 9 месеца, която се реализира стъпка по стъпка, последователно от кабинета на Орешарски, също трябва да получи шанс да продължи, защото иначе се връщаме в едни мрачни времена на репресия, газене на бизнеса, социален геноцид, това не бива да се допуска", заяви лидерът на БСП.

 

Помолен да коментира думите на Бойко Борисов, че ще бие БСП за 11-и път, Станишев каза: "Не се притеснявайте, не ме вълнува какво говори Борисов, той да започне да ходи най-сетне на работа в парламента, че за 9-10 месеца има едно изказване и то е процедурно".

 

Попитан очаква ли промяна на листата заради преференцията лидерът на БСП отговори, че кандидатите на Коалиция за България за евродепутати работят като екип и не се състезават помежду си. Работим за една обща кауза - за справедлива България и за социална Европа, добави той.

Споделяне

Още от Евроизбори 2014

Колко дълъг ще е животът на новото Народно събрание?