Станишев се опасява от "политически и икономически чистки"

Премиерът и лидер на БСП Сергей Станишев се опасява, че следващото правителство може да търси сметка на неговото управление. В неделя, на среща със симпатизанти в село Партизани, община Дългопол, той отново повтори едно от основните послания на БСП в предизборната кампания, че страната е заплашена от реваншизъм.

Реваншизмът вече надига глава. Реваншизмът е не само политически - със заплахите за политически чистки, но и икономически, заяви Станишев. Той припомни намеренията на опозиционни партии да ревизират кадрови назначения по върховете на регулаторни и държавни органи, направени от тройната коалиция преди края на мандата, включително на БНБ.

"Вярвам, че Коалиция за България може да постигне значително по-добри резултати от евроизборите, въпреки че самите европейски избори бяха голямо разочарование за партията ГЕРБ", заяви още премиерът. Той добави, че "въпросът е след изборите да има бързи разговори на принципна основа за програмата за управление на страната, да се формира стабилно мнозинство, за да има правителство с добри експерти като екип".

Според него хората не се вълнуват толкова коя партия ще бъде на власт, а от това да има стабилност в държавата и работещо компетентно правителство.

Заедно с кандидат-депутатите на БСП от Варненски район, Сергей Станишев присъства на поклонение и положи венец пред паметника на 18-те разстреляни през 1944 г. в село Партизани, община Дългопол. Той  заяви, че такива трагедии има във всеки един регион на страната, хора загинали в името на един идеал, който никога няма да бъде унищожен.

"Тук от десетки години, на това лобно място, стотици хора се събират, за да отдадат заслуженото уважение на всички онези, които са дали живота си в борбата срещу фашизма”, каза Станишев, който води варненската пропорционална листа на БСП.

След това заедно с останалите гости Станишев се отправи към панаира в с. Партизани.

Предизборните му прояви продължават с посещение на тържествата на стадион "Тича" по повод на спечелените от отбора на "Черно море" бронзови медали във футболното първенство на България.

Споделяне

Още от ИЗБОРИ 2009

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?