Станишев се оплаква на Оли Рен от правителството

Лидерът на БСП Сергей Станишев изразил пред еврокомисаря по икономическите и валутните въпроси Оли Рен безпокойство, че правителството превръща финансовата политика в самоцел и не отчита нуждите на реалната икономика, съобщиха от пресцентъра на левицата в четвъртък.

По време на срещата между двамата в Брюксел еврокомисарят подкрепил усилията на сегашното правителство за членство на страната ни в ЕРМ-2 и еврозоната. Станишев от своя страна изтъкнал заслугите на своето правителство, което също било работило упорито в тази насока.

Еврокомисарят Рен е заявил, цитиран в съобщението, че както по време на присъединяването на България към ЕС, така и по отношение на ЕРМ-2, той се придържа към един основен принцип - всяка страна трябва да бъде оценявана на базата на нейните собствени заслуги, по едни и същи критерии, с едни и същи стандарти, а не да бъде наказвана, заради проблеми на друга страна.

Според Станишев е много важно ЕС да се ангажира с подкрепа за реформите на правителството на Папандреу в Гърция.

"То получи едно действително тежко наследство - 13 на сто бюджетен дефицит и 120 на сто от БВП държавен дълг", заявил председателят на БСП.

Споделяне

Още от България