Станишев се срещна с Лорънс Шилър, Борисов – с Ева Херцигова

Станишев се срещна с Лорънс Шилър, Борисов – с Ева Херцигова

Министър- председателят Сергей Станишев се срещна в петък с прочутия американски фотограф Лорънс Шилър, който представи в София изложбата си "Мерилин Монро и Америка през 60-те години". Гостът е подарил на премиера два свои оригинални фотоса - на Касиус Клей и на Мерилин Монро, като е разказал за историята им, съобщиха правителствената информационна служба.

Снимката на боксьора е от двубоя, преди да бъде отнета световната му титла заради отказ да служи в американската армия по време на войната във Виетнам.

Фотографията на холивудската звезда е една от емблематичните за майстора на камерата, който започнал фотографията като хоби. Иначе е завършил счетоводство и цял живот спазва наученото от баща си правило да не укрива нито цент от данъците си.

Поредна “елитна” светска проява отбеляза в петък и столичният кмет Бойко Борисов, който се срещна със световноизвестния модел Ева Херцигова. Манекенката е в София за откриването на първия в Източна Европа бутик на световноизвестната фирма за бижута и часовници "Chopard", чиято собственичка Каролин Шойфеле също присъства на срещата със столичния кмет.

Борисов е подарил на Херцигова плакет с герба на София. Той каза пред журналисти, че появата на най-големите и престижни световни марки е мерило за повишаването на стандарта в столицата и “един вид реклама за града ни”.

По същия начин нестандартна и напълно безплатна реклама на София ще са и предстоящите състезания за Световната купа по сноуборд "Биг Еър-София", каза Борисов.

Преди два дни той вечеря с холивудската звезда Антонио Бандерас, който, според съобщението на Столична община, сподели с кмета добрите си впечатления от българската столица.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?