Станишев се въздържа от позиция за политическия проект на Първанов

Станишев се въздържа от позиция за политическия проект на Първанов
"Нека да видим какво ще се случи на 11 ноември, тогава ще определим политическата си позиция", заяви лидерът на БСП Сергей Станишев във вторник по повод намерението на президента Първанов да обяви на тази дата старта на политическия си проект АБВ.

Самият Първанов също отказва повече коментари по въпроса, след като в края на миналата седмица потвърди, че на 11 ноември ще обяви "широка гражданска инициатива". Опитите на журналисти във вторник да задават въпроси на тази тема след участието на президента в заседание на БАН, бяха отклонени от прессекретариата с обяснението, че до 11 ноември Първанов няма да говори за проекта.

Към момента социалистите по-скоро се въздържат да коментират начинанието на бившия си лидер, вероятно защото някои от тях са пряко въвлечени в подготовката му, а други очакват да видят как ще се развие. Според неофициална информация Георги Първанов разчита основно на червени кметове и общински структури в страната, както и на депутати и политици от БСП.

Самият Станишев бе доста по-самоуверен преди две седмици, когато на конгреса на БСП обяви: "Без БСП е невъзможно да се направи нищо в ляво, БСП не може да бъде нечий електорален резервоар, нито да играе по нечия свирка, нито да бъде украшение за нещо за хора, които припълзяват към авторитета на президента".

Във вторник Станишев отхвърли слуховете за развалени отношения с ДПС.

"С ДПС имаме партньорство. А с кого те ще си партнират на избори, това е тяхно решение. Бойко Борисов флиртува с ДПС", заяви лидерът на БСП, визирайки изказването на премиера относно виновниците за проекта "Цанков камък".

Бойко Борисов каза преди седмица, че БСП са истинските виновници за оскъпяването на проекта, а не Ахмед Доган.

"Не ни закачайте за нещо, което не е наше", настоя Станишев. Той припомни, че този проект е следствие на междудържавно споразумение между България и Австрия, подписано още през 2003 г.

Споделяне

Още по темата

Още от България