Станишев ще кани членове на БСП в ръководството на ПЕС

Сергей Станишев Сн.БГНЕС

Макар от близо половин година да не е председател на БСП евродепутатът и лидер на ПЕС Сергей Станишев продължава да се вълнува от "моята партия" и е предложил на Изпълнителното бюро съвместен семинар на депутатите и евродепутатите от левицата. На сбирката, според него трябва да се очертаят каузите и политиките на партията в опозиция.

Това стана ясно в петък, когато евродепутатът спази дългогодишната традиция, която наложи като председател на БСП, и покани ресорните журналисти на баница с късмети в новия си офис. Той изтегли късмета: "Ново късметче тази година - с колегите сговорна дружина". Човек сам нищо не може да постигне, трябва да може да разчита на сговорна дружина за доброто на България, разтълкува късметчето Станишев.

Лидерът на ПЕС бил раздразнен от лошата медийна политика на новото ръководство на БСП и от острите междуличностни конфликти. За да обедини другарите си, планирал да покани свои колеги от ръководството на Партията на европейските социалисти.

През юни тази година в Будапеща трябва да бъде избран нов президент на ПЕС, но правилата за издигане на кандидатури все още не са изработени. Затова и от офиса на Станишев в България се опитват да лансират тезата, че той няма да има конкуренция.

Станишев стана временен президент на ПЕС през ноември 2011 година след оттеглянето на бившия датски премиер Поул Нирюп Расмусен заради здравословни причини. През октомври 2012 г. той беше избран за президент на ПЕС за пълен мандат.

Споделяне

Още от България

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?