Станишев си избра “Втори шанс” на Бжежински

С няколко книги си тръгна министър-председателят Сергей Станишев, след като откри в сряда 26-ия Софийски международен панаир на книгата и прикани всички любители на четенето да го посетят.

Голяма радост е за мен да присъствам на това забележително събитие, така изразявам личното си отношение и отношението на правителството към книгоиздаването, заяви премиерът.

Той напомни, че тази година правителството отпусна 2 млн. лв. за обновяване на библиотечните фондове, а догодина парите ще са повече.

Станишев каза, че е дошъл и с користна цел на панаира - вчера е получил заплата и след откриването ще може да си достави интелектуална радост. Така и направи, като първо си купи "501 места, които трябва да посетите" на издателство "Сиела". След това си избра "Втори шанс" от Збигнев Бжежински и "Абсолютни приятели" от Джон льо Каре - на "Обсидиан".

От "Софтпрес" му подариха "Как да манипулираме хората" и "Скритото убеждение". 

Запитан има ли втори шанс правителството и ще направи ли промени, Станишев отговори, че винаги има втори и трети шанс, но в момента правителството е стабилно и всички приказки за предсрочни избори са неоснователни.

Посланикът на Швейцария в България Томас Фелер заяви при откриването, благодарение на Гьоте Институт за първи път на Панаира на книгата в София има общ щанд на литература на немски език, на който са представени издателства от Австрия, Германия и Швейцария.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?