Станишев: Това, което Борисов говори, ми напомня Винету

Това, което Борисов говори, ми напомня Винету, коментира лидерът на БСП Сергей Станишев по повод начина, по който премиерът в оставка разтълкува решението на Станишев да става отново премиер, дори социалистите да спечелят изборите.

"Това го направи преди няколко години Ахмед Доган и си управляваше Тройната коалиция. Тогава Станишев беше сред изпълнителите. Доган и Царя го правеха, той беше индианецът долу. Явно сега не му се иска да е на тръстиката и затова предлага друг вариант - партийните лидери само да са лидери, а излъчват някой, който да го бият с камъни за непопулярните реформи и мерки и така да се съхраняват",   разясни Борисов на правителственото заседание   в петък.

"Пребиваването в болницата може да се е отразило и върху езика, и върху съдържанието на посланията на премиера в оставка", предположи Станишев.

"Сега България се нуждае от служебно правителство, което да свърши един пакет от спешни мерки, които да стабилизират социално-икономическото положение и да покажат подкрепа от страна на изпълнителната власт на хората в социален план, които да гарантират честни и свободни избори и които да кажат истината за наследството на кабинета "Борисов", защото г-н Борисов остави разорена държава, опразнена хазна, мизерстващи хора и неработеща икономика с гигантска безработица. Това, което говори, ми напомня Винету", каза лидерът на БСП, визирайки любимия роман на Бойко Борисов.

Споделяне

Още по темата

Още от България