Станишев: Това, което Борисов говори, ми напомня Винету

Това, което Борисов говори, ми напомня Винету, коментира лидерът на БСП Сергей Станишев по повод начина, по който премиерът в оставка разтълкува решението на Станишев да става отново премиер, дори социалистите да спечелят изборите.

"Това го направи преди няколко години Ахмед Доган и си управляваше Тройната коалиция. Тогава Станишев беше сред изпълнителите. Доган и Царя го правеха, той беше индианецът долу. Явно сега не му се иска да е на тръстиката и затова предлага друг вариант - партийните лидери само да са лидери, а излъчват някой, който да го бият с камъни за непопулярните реформи и мерки и така да се съхраняват",   разясни Борисов на правителственото заседание   в петък.

"Пребиваването в болницата може да се е отразило и върху езика, и върху съдържанието на посланията на премиера в оставка", предположи Станишев.

"Сега България се нуждае от служебно правителство, което да свърши един пакет от спешни мерки, които да стабилизират социално-икономическото положение и да покажат подкрепа от страна на изпълнителната власт на хората в социален план, които да гарантират честни и свободни избори и които да кажат истината за наследството на кабинета "Борисов", защото г-н Борисов остави разорена държава, опразнена хазна, мизерстващи хора и неработеща икономика с гигантска безработица. Това, което говори, ми напомня Винету", каза лидерът на БСП, визирайки любимия роман на Бойко Борисов.

Споделяне
Още по темата
Още от България

Защо главният прокурор размахва пръст на политици?