Станишев: За политиката да се съди по крайния резултат, а не по клишета

За политиката трябва да се съди по крайния резултат, а не "кой какво клише е сложил върху дадена политика", заяви премиерът и лидер на БСП Сергей Станишев в четвъртък преди откриването на двудневен форум на Партията на европейските социалисти (ПЕС) в София. Висши представители на ПЕС дадоха рамо на Станишев, като австрийският канцлер Алфред Гузенбауер заяви, че за двугодишното му управление е постигнал добри резултати и се "движи в правилната посока".

Ако сравним миналото и бъдещето, ще видим че промените в България са очевидни. Нивото на безработица е намаляло значително, допълни Гузенбауер.

По повод обвиненията, че е премиер, излъчен от левицата, а в много отношения води дясна политика, Станишев коментира, че "не всичко, която звучи ляво е ляво и не всичко, което изглежда дясно, винаги ще доведе до десни резултати". Затова и поиска "клишетата да бъдат свалени".

Разликата между консерваторите и нас е в това, че те се срещат само там, където времето е хубаво, каза австрийският канцлер, който пристигна в София от Пловдив, където е бил принуден да кацне заради мъглата над столицата. Поради лошото време част от участниците в срещата на ПЕС закъсняха.

Председателят на ПЕС Пол Расмусен, визирайки коалиционното управление в страната, коментира, че българското правителство е в същата ситуация, както и в други европейски държави -"ситуация, при която трябва да се правят компромиси с партньорите".

Нашата стратегия е инвестиция в бъдещето, младите хора и образованието, заяви канцлерът на Австрия Алфред Гузенбауер.

“Днес в Единна Европа се стареем да подобрим образователната система, което е част от нашата предизборна кампания. В Австрия искаме възрастта на гласуване да бъде свалена до 16 години и младите хора по-активно да участват в политиката. Социалистическите и социалдемократическите партии трябва да дадат възможност за развитие на младите хора и да се стараят да ги привлекат към политиката”, каза Гузенбауер.

Споделяне

Още от България