Станишев: Жозеф Дол вероятно страда от амнезия

“Г-н Доул вероятно страда от амнезия“, заявява лидерът на ПЕС и БСП Сергей Станишев в разпространено от партийния пресцентър негово становище изявление по повод изявлението на Жозеф Дол, председател на групата на ЕНП в Европейския парламент. По-рано в четвъртък Жозеф Дол прочете протестна декларация на ЕНП, че БСП преговаря с "Атака" за новото правителство и влезе в словесен сблъсък с Ханес Свобода от Партията на европейските социалисти.

“Ясно е, че евентуално правителство оглавено от г-н Пламен Орешарски ще бъде подкрепено от две политически сили - Българската социалистическа партия и Движението за права и свободи, първата е член на Партията на европейските социалисти, а другата член на либералното европейско семейство. От наша страна ясно беше заявена идеологическата несъвместимост между партия "Атака" и БСП особено по отношение на европейската политика. От своя страна лидерът на "Атака" Волен Сидеров също неведнъж и особено отчетливо обяви, че няма да подкрепи кабинет, оглавен от г-н Орешарски“, пише в обръщението на Станишев.

“Г-н Доул вероятно страда от някакъв вид амнезия, защото явно е забравил факта, че правителството на малцинството на г-н Борисов, ГЕРБ, член на ЕНП, бе избрано на 27 юли 2009 година с гласовете на партия "Атака", която дори обяви подкрепата си от парламентарната трибуна. Освен това, три години поред ГЕРБ приемаше бюджета и преодоляваше вотовете на недоверие към правителството си с подкрепата на същата тази партия "Атака", добавя лидерът на ПЕС и БСП.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?