Станислав Стоянов става депутат на мястото на Цветанов

Станислав Стоянов, сн. БНР

Станислав Стоянов от Велико Търново става народен представител от ГЕРБ на мястото на подалия оставка Цветан Цветанов. Решението на ЦИК предстои да бъде обнародвано в Държавен вестник, съобщиха от Комисията. 

38-годишният бизнесмен Станислав Стоянов беше седми във великотърновската листа на ГЕРБ на парламентарните избори. Собственик е на рекламна агенция, има висше икономическо образование. Стоянов е в управата на движение "Пазители на българщината" и на църковното настоятелство на храм "Св. св. Кирил и Методий" във Велико Търново.

Станислав Стоянов става депутат след като своите писмени откази пред ЦИК са депозирали четиримата, имащи преди него право на мястото. Това са състезателят по мотокрос Георги Недев, областният управител проф. Любомира Попова, хирургът д-р Николен Стойнов и председателят на общинския съвет в Лясковец Даниела Арабаджиева. 

Тази седмица Цветан Цветанов обяви оставката си като депутат заради скандала с евтино напазаруваните апартаменти, който взе главите и на правосъдния министър Цецка Цачева и двама зам.-министри. Цветанов обаче остана зам.-председател на ГЕРБ и шеф на предизборния щаб. Мястото му на председател на парламентарната група на ГЕРБ бе заето от Даниела Дариткова.

Споделяне

Още по темата

Още от България